BOALA CARDIOVASCULARA
Boala cardiovasculara este un termen generic cuprinzand toate afectiunile sistemului circulator.
Simptomele cele mai frecvente sunt:
Hipertensiune arteriala
Aritmie
Insuficienta cardiaca
Circulatie periferica deficienta
Insuficienta venoasa
Cele mai recente studii clnice au conclus ca boala aterosclerotica este cauzata de inflamatie la nivelul peretelui arterial. Similar, inflamatia este principala cauza a diferitelor afectiuni la nivelul cordului.
Prima etapa in tratarea alternative a problemelor cardiovasculare este “curatirea arteriala” in vederea restabilirii fluxului sanguin normal.
Un protocol complet pentru curatirea si refacerea sistemului circulator si a muschiului cardiac bazat pe studiile laureatului dublu la Premiul Nobel Prof. Linnus Pauling, cercetarilor Dr. David Rowland, a studiilor efectuate de NASA privind nanobacteriile si calcefierile arteriale precum si experienta acumulata din cazuistica de catre cadrele medicale asociate cu Provita Nutrition.
Placa aterosclerotica apare prin formarea de ateroame pe peretii arterelor care „stranguleaza” circuitul sanguin. Ateroamele sunt formate din depuneri de calciu, minerale, metale grele si colesterol. Cauza formarii ateroamelor NU ESTE IN INTREGIME CAUZATA DE NIVELUL RIDICAT DE COLESTEROL. Cauza principala este inflamarea peretilor arteriali prin deteriorarea acestora ca urmare a agresiunii radicalilor liberi si a metalelor grele conducand la defecte structurale si la pierderea colagenului (cel care mentine elasticitatea arterelor). Pierderea elasticitatii (prin pierderea colagenului si prin depunerile dure de calciu) este principala cauza a aparitiei hipertensiunii arteriale (vasele nu se mai pot dilata la cresterea fluxului sanguin). Acesta este unul din motivele pentru care multi pacienti raspund greu sau chiar de loc la medicatia alopata vaso-dilatatoare, necesitand medicamente pentru modificarea INR-ului (fluidizarea sangelui).
O alta cauza a deteriorarii peretilor arteriali poate fi aparitia unui sindrom autoimum (sistemul imunitar ataca vasele sanguine).
Depunerile de calciu si inflamatia pot de asemenea conduce la deteriorarea valvelor inimii (inflamarea acestora conducand la afectarea fluxului sanguin interventricular) si la marirea volumului cordului.
Aceleasi elemente cauzative pot de asemena conduce la asa zisa „ingrosare” a sangelui fie ca urmare a prezentei in cantitate mare a fibrinogenului (un by-produs al inflamatiei) fie prin cresterea homocisteinei sanguine, fie prin cresterea agregarii plachetare.
Proasta circulatie conduce si la deteriorarea muschiului cardic prin lipsa de oxigenare suficienta, conducand la aparitia anginei pectorale.
Prin urmare, abordarea tratarii bolii aterosclerotice si a recuperarii bolnavului trebuie sa contina urmatoarele elemente:
- Eliminarea inflamatiei si a by-produselor acesteia
- Reglarea sistemului imunitar
- Curatirea peretilor arteriali prin dizolvarea ateroamelor (eliminerea calcefierilor si a depunerilor de colesterol)
- Elasticizarea peretilor arteriali prin stimularea sintetizarii colagenului si a lubrefierii tisulare (cu acid Hialuronic)
- Controlul valorilor colesterolului, trigliceridelor si homociseinei
- Refacerea integritatii sistemului circulator si a muschiului cardiac prin stimularea productiei de celule stem si directionarea lor pentru „repararea defectelor”
Motivarea optarii pentru Protocolul de Curatire Arteriala:
- Are mari sanse sa conduca la rezolvarea afectiunilor cardio-vasculare
- Poate conduce la evitarea unor interventii chirurgicale agresive, costisitoare si riscante
- Poate conduce la o refacere si rejuvenare a sistemului circulator si a muschiului cardiac
- Nu se cunosc efecte secundare care ar putea sa apara in urma efectuarii Protocolului
- Este stiut faptul ca stent-urile si bypass-urile sunt doar remedii temporare si ca in majoritatea cazurilor se re-stenozeaza, uneori destul de rapid, intru-cat nu s-a inlaturat cauza afectiunii
- Este stiut faptul ca medicatia alopata curenta nu trateaza cauza ci doar reuseste intr-o oarecare masura si pentru un timp limitat sa mentina in viata un organism tot mai bolnav
- Unul dintre medicamentele alopate prescrise pe scara larga in boala cardiovasculara sunt statinele de sinteza pentru controlul colesterolului. Statinele sunt toxice pentru ficat, afecteaza pancreasul si rinichii si, cel mai daunator efet este depletia Coenzimei Q10 in special la nivelul cordului. In abordarea alternativa exista un inlocuitor natural aprobat si la nivel European (EFSA). Produsele de inlocuire sunt CHOLESTATIN (cholesterol total, HDL) si LIPIDOL (trigliceride si LDL)
Din protocolul pentru curatirea arteriala 2 elemente sunt obligatorii: Formula FLOW si EDTA – capabile sa „dizolve” ateroamele
LISTA PRODUSELOR UTILE IN BOLILE CARDIOVASCULARE
PRODUS | EFECT TERAPEUTIC |
EDTA | Eliminarea calcefirerilor arteriale si din organelle interne. |
Formula FLOW | Aport de micronutrienti: stimuleaza organismal sa elimine depunerile din placa ateromatoasa |
SERRAPLUS | Actiune fibrinolitica si anti-inflamatoare |
CHOLESTATIN | Reduce colesterolul total si HDL |
Coenzima Q10 Bi-Activa | Compenseaza deficientele de CoQ10 cauzate de statinele de sinteza. Contribuie la energizarea muschiului cardiac |
LIPIDOL | Reduce Trigliceridele si LDL |
SUPER IMMUNE Ultra | Rezolva componenta autoimuna a bolii cardiovasculare |
NATTOKINAZA | Efect anticoagulant. Dizolva cheagurile de sange deja formate |
Super VITAMINA K2 | Regleaza metabolismul calciului prevenind depunerea lui pe artere si organerle interne. Are si usor effect anticoagulant. Se recomanda in special femeilor dupa 50 de ani dar si barbatilor care prezinta calcefieri nu numai pe artere dar si pe organele interne. |
TENSOPRIL | Regelaza tensiunea arterial in mod gradat oferind posibilitatea reducerii treptate a medicatiei alopata |
STEMULIN [CD34+ (formula noua)] | Stimuleaza productia de celule stem. Util pentru regenerarea muschiului cardiac |
RENALIN | Blocajul renal poate fi una din cauzele hipertensiunii arteriale |
LIVER Hepato-protect | Buna functionare a ficatului este esentiala in special dupa un tratament prelungit cu statine de sinteza. Este util as se asocia cu 1 capsula de Biopiperina pentru a-i mari eficienta |
Biopiperina | Este un potentiator de absorptive in special pentru produse care contin Curcumin sau Coenzima Q10. |
PROTOCOL de baza pentru curatirea arteriala:
Se efectueaza cate o luna de protocol pentru fiecare zece ani de viata plus inca o luna
- Formula FLOW 10-11 capsule/zi (3-4-3) (4-4-3) in timpul meselor principale Pentru persoanele subponderale 9 capsule/zi (3-3-3)
- EDTA 3/zi (toate 3 capsulele seara inainte de culcare, pe stomacul gol cu o cana de apa sau 2 capsule seara + 1 capsula dimineata la sculare). Nu trebuie administrate medicamente de tip Warfarina pe perioada cat se administreaza EDTA.
- SERRA PLUS 3/zi timp de 1 luna (1-1-1) cu 30-40 minute inainte de mesele principale. Din luna a 2-a se poate reduce la 2/zi (1-1) pe stomacul gol intre mese. Se va administra timp de minimum 3 luni consecutive.
- COENZIMA Q10 Forte 200 mg 1/zi dimineata la sculare
- SUPER IMMUNE 2/zi (1-1) pe stomacul gol intre mese. Se va administra cel putin in primele 2 luni ale protocolului.
- Super Vitamina K2 1 capsula/zi cu sau fara mancare
Daca nivelul colesterolului total este mai mare de 230 se va administra CHOLESTATIN 1 capsula seara
Daca lipidele totale si/sau LDL (colesteerolul rau) sunt peste limitele normale se va administra si LIPIDOL 2 capsule/zi (seara impreuna cu CHOLESTATIN.
Persoanele care au probleme de coagulare (Formare de trombi, Claudicatie intermitenta, Insuficienta venoasa profunda, au suferit sau sunt predispusi la un atac cerebral se va administra NATTOKINZA 1 capsula seara sau pe parcursul zilei pe stomacul absolut gol. NOTA: Nu se va administra impreuna cu orice forma de aspirina (medicamente care contin acid salicilic), cu subtietoare de sange din clasa Warfarina (Coumadin, Jantoven), Xarelto (rivaroxaban), Eliquis (apixaban), Pradaxa (dabigatran), Savaysa (edoxaban) fara a consulta medical currant)
RECOMANDARE UTILA:
Tot dupa terminarea Protocolului sau incepand cu luna a 3-a, pentru refacerea completa a circuitului cardiovascular precum si a muschiului cardiac se recomanda sa se administreze timp de minimum 6 luni consecutive:
- STEMULIN 3 capsule/zi (toate 3 seara cu 30-40 minute inainte de culcare)
OPTIONAL
- STEMULIN 3 capsule/zi toate 3 capsulele seara inainte de culcare cu 20-30-minute inainte de EDTA. Se va administra incepand cu luna a 3-a si se va continua neintrerupt timp de 6 luni. STEMULIN este necesar pentru regenerarea muschiului inimii si a intregului sistem cardio-vascular.
- Daca inca sunt probleme cu tensiunea arteriala se va administra si TENSOPRIL 2 capsule/zi. Se poate administra de asemenea in cazurile in care de doreste reducerea sau eliminarea medicatiei hipotensive alopate.
Se stie ca hipertensiunea arteriala sistemica este cauzata de “infundarea filtrelor” adica proasta funtionare a ficatului si in special a rinichilor.
De aceea este bine ca fie inainte fie in timpul protocolului sa se administreze 1-2 luni RENALIN 2/zi (2-0-0) + LIVER Hepatoprotect 3/zi (1-1-1) inainte de mese
Dupa efectuarea Protocolului complet pentru refacerea elasticitatii peretilor vasculari se recomanda administrea timp de 2-3 luni:
- COLAGEN DIN SOMON SALBATIC 3 capsule/zi (1-1-1) cu 30 minute inainte de mese
- HYA-300 ACID HYALURONIC 3 capsule/zi (1-1-1) cu 30 minute inainte de mese
INTRETINERE PE TERMEN LUNG:
- Formula FLOW 3 capsule pe zi in timpul unei mese (de exemplu mic dejun)
- EDTA 1-2 capsule pe zi cu 1 ora inainte de culcare
- Optional: Coenzima Q10 200 mg 1 capsula/zi dimineata la sculare
- Optional: SERRA PLUS 1/zi pe stomacul gol intre mese
RECOMANDARE UTILA:
Tot dupa terminarea Protocolului sau incepand cu luna a 3-a, pentru refacerea completa a circuitului cardiovascular precum si a muschiului cardiac se recomanda sa se administreze timp de minimum 6 luni consecutive:
- STEMULIN 3 capsule/zi (toate 3 seara cu 30-40 minute inainte de culcare)
NOTA: Pe parcursul protocolului va apare necesitatea reducerii pana la eliminare a medicatiei alopate. Intru-cat fiecare pacient raspunde in mod diferit, aceasta reducere sau eliminare a medicatiei alopate se va face in functie de evolutia tensiunii arteriale, frecventa crizelor de angina pectorala, cresterea rezistentei la efort, etc.. Se recomanda a se consulta si medicul inainte de a lua o decizie radicala in privinta medicatiei alopate.
ATENTIONARE: Pe perioada Protocolului nivelul glicemiei va incepe sa se regleze. In consecinta trebuie monitorizata glicemia in special de catre diabeticii care administreaza insulina caci va apare nevoia reducerii trepatate a dozajului zilnic de insulina. Idem si in cazul administrarii altor medicamente hipoglicemice
REGIMUL ALIMENTAR
Se va consuma zilnic 1 banana si 1 mar (de preferinta nu din soiuri foarte dulci)
In rest, nu este necesar un regim alimentar strict. Este stiut ca incercarile de a reduce colesterolul prin regim alimentar nu dau rezultatele scontate. Mai mult, organismul bolnavului cardiovascular are nevoie de nutrienti esentiali care nu pot fi obtinuti printr-un regim alimentar saracit. Unul dintre alimentele interzise este oul. S-a dovedit faptul ca oul nu influenteaza nici colesterolul nici nu agraveaza boala cardiovasculara. Dimpotriva, oul este unul dintre cele mai complexe alimente continand minerale, vitamine si in special aminoacizi strict necesari organismului. Este deci chiar recomandabil sa se consume oua, chiar si 2 oua pe zi. Bune sunt legumele si vegetalele dar nu trebuie evitata in totalitate carnea (in cantitati ponderate). Proteina animale este necesara si este cea mai compatibila cu organismal uman.
Se vor evita insa adevaratii daunatori ai sanatatii: mancarurile prajite, mancarurile mult prea grase, margarina, alcolul, daca se poate se reduce si tutunul si in cele din urma dar nu lipsit de importanta, se reduce pe cat posibil consumul de zahar si dulciuri in general.
Uleiurile vegetale, Margarina sunt dusmanii sistemului cardiovascular (exceptand ulieul de masline, uleiul de avocado, uleiul din seminte de strugure, uleul de peste Omega-3)
FOARTE IMPORTANT: cand cumparati alimente cititi cu atentie ingredientele mentionate pe eticheta. Evitati alimentele care contin: Monoglutamat de sodiu (unori ascuns sub denumirea de “potentator de aroma”), nitriti, sorbati, benzoati, sulfiti.