Descriere
Acerola (Malpighia glabra L.) este una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina C. Fructul matur conține de 50–100 de ori mai multă vitamina C decât portocala sau lămâia.
Vitamina C este cunoscută pentru capacitatea sa antioxidantă.
Acerola oferă fitonutrienți suplimentari, cum ar fi: carotenoizii fenolici, antociani și flavonoizi, cu proprietăți bio-funcționale interesante, cum ar fi efect de albire a pielii și anti-îmbătrânire.
Acerola este, de asemenea, bogată (32%) în acid malic, care asociat cu magneziul a arătat rezultate promițătoare în reducerea simptomelor fibromialgiei. Există dovezi că acidul malic din Acerolă poate crește nivelul de energie și poate îmbunătăți absorbția fierului.
Produsul oferă suplimentar un adaos de Ester C (esterul vitaminei C) care este solubil în grăsimi și ușor de absorbit având beneficii antioxidante.
Toate cele de mai sus fac din Vitamina C din Acerola organică un adevărat super-aliment.
COMPOZIȚIE
INGREDIENTE/capsulă vegetală:
Extract hidroetanolic din fructe de Acerolă (Malpighia glabra), standardizat la min. 25% vitamina C (125 mg/156%VNR*) – 500 mg;
Capsulă vegetală: hidroxipropilmetilceluloză; Antioxidant: palmitat de ascorbil.
(*VNR=Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011)
Nu conține: coloranți, agenți de conservare sau îndulcitori artificiali, produse lactate, ouă, gluten, soia, grâu, porumb, fermenți, nuci, nici OMG.
Potrivit pentru vegani și vegetarieni.
Greutate netă = 37,38 g
ADIMINSTRARE
Doza recomandată (adulți ): câte 2 capsule de 2 ori pe zi.
Atenționări și precauții:
Consultați specialistul de sănătate înainte de utilizare dacă sunteți însărcinată sau alăptați.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic fără recomandarea specialistului.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Producător: Provita Nutrition and Health Inc., Vancouver,1102-1225 Kingsway Ave, Port Coquitlam, BC, Canada V3C 1S2
Bibliografie
Anand Prakash et al., Acerola, an untapped functional superfruit: a review on latest frontiers, J Food Sci Technol. 2018 Sep; 55(9): 3373–3384